Les boles de la campanya II



El passat 19 d’Abril, l’ajuntament de Castellar inicia la campanya de difusió de la nova ordenança de civisme i convivència.
El mitjà de comunicació per a fer-ho depèn directament de l’ajuntament, i és el més adequat per assegurar una bona difusió.
Portada de l’Actual nº239: s’hi poden observar uns quants brètols sota la Mola.
En la P2, com indica la portada, apareixen unes quantes boles:
Com vaig desenvolupar en el post anterior, la bola de 120.000 € “destinat a la reparació del mobiliari urbà” és això: una bola!



Els 53.000 € en reparació de contenidors, com podeu comprovar, igualment en el post anterior és una altra bola: fixeu-vos que 53.000 és la suma de 15.780€ en contenidors malmesos i 37.545€ de desbordaments de contenidors. (aquesta xifra també està dins els 120.000 del mobiliari urbà)

1.000 ciutadans pateixen estacionaments incorrectes? Bé, és una xifra demagògica, per fer alarma entre la població. Si ens posem la pell ben fina puc assegurar que 23.000 ciutadans patim estacionaments incorrectes, però el màxim culpable és la regidoria d’urbanisme, de la present i passades legislatures, per haver fet càlculs incorrectes a l’hora de dissenyar l’espai urbà. No obstant, posar aquesta xifra dins les boles de la campanya, és enganyós, ja que hi ha un codi de circulació per aquest tipus de bretolada, que fins ara els qui es veuen obligats a estacionar incorrectament eren infractors, pagaven la sanció, i ara a més seran brètols.

250 intervencions de la policia en un any per avisos sobre sorolls. En un any, en una població de 23.000 habitants. Es diu si les intervencions van acabar amb denúncia? Es diu quants d’aquests sorolls passaven dels límits establerts? És possible que alguna intervenció, havent mesurat el soroll, s’hagi deduït que no és un soroll que passi dels límits establerts? És possible que s’hagin comptabilitzat intervencions corresponents a la gent que li molesta que es faci la festa major, o la festa de qualsevol entitat del poble?
Personalment, veient les xifres, fins i tot em sembla que són poques intervencions, pel nombre d’habitants dels municipi em sembla poc. D’altra banda, puc assegurar que qualsevol intervenció justificada sol acabar amb sanció al qui fa soroll, fa anys que està legislat, per tant no es pot incloure en un informe que diu que les bretolades ens costen diners a tots els ciutadans: les bretolades solen costar diners als brètols.

17.000 € és el que diu l’ajuntament que costa recollir les caques de gos a l’any. Aquesta xifra es comptabilitza també dins de la recollida de botellons, que entra dins els 120.000 euros que justifiquen com a mobles.
Primera: òbviament els pipi-cans tenen un cost de manteniment anual, no n’hi ha suficients en tot el municipi. Comptabilitzar el cost dels pipi-cans com a bretolada és dir a cada propietari de gos usufructuari d’un pipi-can que és un brètol, ja que el pipi-can ens costa als castellarencs i castellarenques uns euros a l’any.
Segona: les caques de les voreres són lletges i molestes, tant com alguns fruits podrits que cauen d’arbres fruiters plantats per ordre de la regidoria d’urbanisme, que també fa plantar arbres de fulla caduca que tanta feina donen al personal de neteja de la via pública. El volum de caques comparat amb el volum de biomassa generada per l’arbrat públic deu ser de l’ordre del 0,1%. No m’explico com pot ser que la recollida de caques surti tan car: Aquí hi ha una bola més.

Segueixo afirmant que l’ajuntament, el que pretén amb aquesta nova normativa és escurar-nos les butxaques, trincar-nos, tu ja m’entens.

Passats  7 mesos des de que vaig presentar instància amb les al·legacions en contra de la ordenança no tinc cap resposta per part de l’Ajuntament. Fins i tot he provat via facebook i l’alcalde em diu que el meu únic objectiu és polemitzar per polemitzar. I és ell qui ha posat noves lleis dient-nos que som uns brètols... en fi, que seguiré informant-vos, si és que voleu estar informats. ^^salut i indignació 5^0

No hay comentarios:

Publicar un comentario